Εκτύπωση
PDF

icon_pdf Καταστατικό ΣΥ.Ρ.ΜΑ.

 

Ο ραδιοερασιτεχνισμός στο Νομό Μαγνησίας είναι μια ιστορία που άρχισε πολύ καιρό πριν. Τόπος με πλούσιο παρελθόν στη ναυτιλία και κατ’ επέκταση στην χρήση ραδιοσυχνοτήτων για τις επικοινωνιακές ανάγκες αρχικά, αντιμετώπισε τους Μαρκόνι και εν συνεχεία τους ραδιοερασιτέχνες, σαν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Ο αριθμός των παθιασμένων με την εκπομπή μεγάλωνε ολοένα και πιο πολύ και η παρέα αισθανόταν την ανάγκη να αποκτήσει ένα πρόσωπο που να είναι αναγνωρίσιμο κι από τον υπόλοιπο κόσμο που ίσως και να μην καταλάβαινε την κατά περίπτωση προσφορά του ραδιοερασιτέχνη.

Θέματα όπως:
- η απόσταση από τα κέντρα αποφάσεων,
- η έλλειψη άμεσης ενημέρωσης όλων των ραδιοερασιτεχνών της περιοχής για θέματα που τους απασχολούσαν,
- η έλλειψη της εκπροσώπησης σε επίπεδο Νομού,
- η διαφορετικότητα των αναγκών του Νομού μας καθώς και
- η ανάγκη ενισχύσεως της φωνής μας μέσα από τη συσπείρωση, μας οδήγησαν στην ανάγκη να απλώσουμε το δικό μας ″ΣΥ.Ρ.ΜΑ″.

Έτσι με την υπ’ αριθμόν 646/2005 απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου ιδρύθηκε στο Βόλο σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ», εν συντομία «ΣΥ.Ρ.ΜΑ.», και καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων του Πρωτοδικείου Βόλου με αριθμό 1980/2-2-2006.

Ο Σύλλογος έχει σκοπό μη κερδοσκοπικό και συγκεκριμένα τη διάδοση με κάθε νόμιμο μέσο της ραδιοερασιτεχνικής τηλεπικοινωνίας, καθώς και τη συμμετοχή στην πολιτική προστασία σε θέματα εκτάκτων αναγκών.

Η ραδιοερασιτεχνική επικοινωνία έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών που διεξάγεται από ερασιτέχνες, δηλαδή από πρόσωπα κατάλληλα εξουσιοδοτημένα που ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό και χωρίς οικονομικό όφελος.

Στο Σύλλογο μπορούν να γίνουν μέλη όσοι ενδιαφέρονται για τη διάδοση των ηλεκτρονικών εφαρμογών και της επικοινωνίας μέσα από ραδιοσυχνότητες, με μόνη προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Όποιος επιθυμεί να γίνει μέλος του Συλλόγου πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση προς το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. του Συλλόγου προσυπογεγραμμένη τουλάχιστον από δύο μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται ανά διετία από την Γενική Συνέλευση των μελών του.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 22ας Ιανουαρίου 2020 είναι η εξής:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΙΤΛΟΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κοτσέλος Βασίλειος SV4FFP
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Καμπανέλλας Νικόλαος SV4FFO
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Καρμαγάλος Αναστάσιος SV4FFΧ
ΤΑΜΙΑΣ Ντόβας Κων/νος SV4FFL
ΕΦΟΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ντόβας Αθανάσιος SV4FFK
ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Μπέλλος Δημήτριος
SV4BAN
ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ Χιώτη Αικατερίνη
SV4AFY

 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ
Τσικόπουλος Χαράλαμπος
SV4JYJ
Μαρές Ελευθέριος
SY4BAQ
Καστρούνης Βασίλειος SV4FFY